Hero

Mantelzorg ondersteuning

×

Mantelzorg ondersteuning

Een mantelzorger doet meer voor een ander dan in het dagelijkse leven gebruikelijk is, en dat voor een lange periode. Dat mag gezien worden en verdient ondersteuning

Hoort het er gewoon bij?

‘Zorgen voor je partner, dat hoort er gewoon bij’. Dat is vaak het eerste wat mensen zeggen als iemand in hun directe omgeving, bijvoorbeeld door ziekte of vergeetachtigheid, extra zorg nodig heeft. Dat is mooi. Het getuigt van genegenheid en van de wil van mensen om samen een volwaardig stel te blijven, ook als de een afhankelijk wordt van de ander.

Het is ook bijzonder. Vaak lang voordat mensen ‘officieel’ mantelzorger zijn, hebben ze voor hun partner of familielid al veel meer gedaan dan in het gewone dagelijkse leven gebruikelijk is. Mantelzorgers mogen zich best realiseren hoe goed het is dat de ander hen heeft.

Mantelzorgers verzetten bergen werk, en vaak gaat ze dat goed af. Echter zien wij wel dat mantelzorgers vaak zich overbelast voelen en dit niet altijd durven te uiten. 

Zorg ook voor jezelf

Als de zorg voor de ander intensiever wordt en een permanent karakter krijgt, wordt soms ook de gezondheid van de mantelzorger op de proef gesteld. Stel, dat iemand zo vergeetachtig is dat hij of zij eigenlijk niet meer alleen kan zijn, zodat ook de ander aan huis is gebonden of nog nauwelijks dingen voor zichzelf kan doen. Of dat iemand ’s nachts gaat dwalen, waardoor ook de mantelzorger een slechte nachtrust heeft.

Daarom is de vraag ‘Hoe gaat het met u’ er niet alleen voor de klant, maar ook voor de mensen om de klant heen. Ook zij verdienen aandacht voor hun lichamelijke, geestelijke en sociale toestand. Zo vormen wij samen met de client, de mantelzorgers en Thuiszorg Zusters een team. 

Wij kijken met u mee

Thuiszorg Zusters kan u als mantelzorger op allerlei manieren ondersteunen. Uw wijkverpleegkundige weet wat uw gemeente aan ondersteuning voor mantelzorgers te bieden heeft en hoe u daar toegang toe kunt krijgen. Daar kan de wijkverpleegkundige ook een adviserende en coördinerende rol in spelen.

Zo mogelijk kijkt Thuiszorg Zusters ook geregeld even mee: Kunnen de mantelzorger en de client het samen nog redden? Hebben ze zelf genoeg inzicht in de situatie om hun grenzen te kennen? Trekken ze aan de bel als het niet meer gaat?

Wilt u meer weten over de mantelzorg ondersteuning vanuit de gemeente, kijk dan hier.

Wederzijds contact

Daarvoor is het belangrijk om elkaar goed op de hoogte te houden, zodat er zo nodig tijdig maatregelen kunnen worden genomen, zoals zorgverlof of bepaalde hulpmiddelen.

  • De mantelzorg en de professionele zorg zijn goed op elkaar afgestemd:
  • U heeft geregeld overleg met één vaste verzorgende
  • De verzorgende kijkt ook of ú de zorg volhoud
  • Samen zoeken we naar een oplossing als de druk te groot wordt
  • U wordt digitaal op de hoogte gehouden
  • U krijgt deskundige adviezen
  • Doorverwijzen naar een onafhankelijk cliëntondersteuner
  • Cliënt vertrouwenspersoon
Persoonlijke aandacht

Persoonlijk

Uw wensen zijn belangrijk

24/7 bereikbaar

24/7

Wij zijn altijd bereikbaar

Zorg op maat

Zorg op maat

Altijd de juiste zorg

Innovatieve technologie

Innovatie

Langer veilig thuis wonen

Thuiszorg Zusters

Wij zijn actief in

Kaart Thuiszorg Zusters

Thuiszorg Zusters

Samenwerkingen

Logo Mediq
Logo Radboud UMC
Logo Opella
Logo ZinZia Zorggroep
Logo Siza
Logo nCare
Logo Nederlandse Brandwonden Stichting
Logo Sint Maartenskliniek
Logo CWZ
Logo DeZorginkopers
Logo ONS
Logo Medipoint